اكتر حاجة ممكن تزود الوزن هي الوجبات الخفيفة غير الصحية اللي بناكلها بين الوجبات ، لكن اكيد مش هتحرمي نفسك من السناكس او تاكلي وجبات خفيفة طعمها مش احسن حاجة ، النهاردة جمعنالكم ما بين الطعم اللذيذ والفوايد الصحية من خلال وصفات سناكس صحية من غير زيت تقدري تاكلي منها من غير ما تقلقي على وزنك.
وصفات سناكس صحية:
1- كرات البروكلي:
المكونات:
– 1 ½ كوباية بروكلي مبشور.
– ½ كوباية بصل مفروم ناعم.
– ½ معلقة صغيرة زعتر مجفف.
– 1 معلقة صغيرة ريحان مجفف.
– ¼ معلقة صغيرة فلفل اسود.
– ½ معلقة صغيرة ثوم بودر.
– 1 معلقة صغيرة بذور الشيا منقوعة في الماية.
– ½ كوباية من فتات الخبز.
– ¼ كوباية دقيق لوز.
– 1 معلقة كبيرة خميرة غذائية.
– ملح حسب الذوق.
الطريقة:
1- سخني الفرن على درجة حرارة 200 درجة مئوية.
2- حطي البصل في الطاسة على النار وشوحيه من غير اي زيت.
3- ضيفي له البروكلي المبشور والملح وقلبيهم مع بعض لحد ما كل الرطوبة تتبخر ، ارفعيه من على النار.
4- ضيفي لها كل البهارات, فتات الخبز, دقيق اللوز ، وقلبيهم مع بعض كويس.
5- ضيفي بذور الشيا المنقوعة واخلطي كويس.
6- قسمي الخليط من 10 – 15 كورة.
7- رصيهم في صينية مش مدهونة ودخليهم الفرن لمدة 25 دقيقة.
8- بعد 15 دقيقة ، اقلبي الصينية واخبزيها لمدة 10 دقايق كمان.
2- مقرمشات الحبوب الكاملة:
المكونات:
– 1 كوباية دقيق قمح كامل.
– 2 معلقة صغيرة سمسم.
– 2 معلقة صغيرة اعشاب مشكلة زي الزعتر والريحان او اي اعشاب تفضليها.
– ماية للعجن
الطريقة:
1- اخلطي الدقيق, السمسم, الاعشا واعجنيهم بالماية بالتدريج بحيث يبقى عندك عجينة قاسية مش طرية.
2- افرديها بالنشابة على سطح مستوي بسمك رقيق ، وقطعيها شرايح رفيعة.
3- حطيهم في صينية خبز ودخليهم الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية لمدة 10 – 15 دقيقة لحد ما تبقى مقرمشة.
3- فطاير محشية:
المكونات:
– 1 كوباية دقيق.
– ماية للعجن.
– ملح حسب الذوق.
– ½ معلقة صغيرة فلفل اسود.
– 1 راس بروكلي مفرومة ناعم.
– 1 كوباية فاصوليا خضرا متقطعة.
الطريقة:
1- في طبق اخلطي البروكلي والفاصوليا وتبليهم بالملح والفلفل الاسود.
2- اعملي عجينة ناعمة ومرنة بالدقيق والماية.
3- قسميها لكرات متساوية ، افردي كل كورة واحشيها بخليط البروكلي والفاصوليا واقفليها بجع كل الحروف بتاعتها مع بعض.
4- حطيهم في مصفى فوق حلة فيها ماية وغطيهم ، وسيبيهم يستوا على البخار.
4- سلطة العدس:
المكونات:
– 1 كوباية عدس اصفر مسلوق.
– ملح حسب الرغبة.
– ¼ كوباية جزر مبشور.
– ¼ كوباية رمان.
– خليط من الكزبرة الخضرا واوراق النعناع المفرومة.
– البهارت المفضلة.
– 4 معالق صغيرة عصير ليمون.
الطريقة:
في طبق اخلطي كل المكونات مع بعض ، وكده السلطة تبقى جاهزة.
5- سلطة الحمص:
المكونات:
– 1 كوباية حمص مسلوق.
– ¼ كوباية بصل مفروم.
– ¼ كوباية طماطم متقطعة.
– ½ كوباية خيار متقطع.
– 3 معالق كبيرة كزبرة خضرا مفرومة ناعم.
– 3 معالق كبيرة عصير ليمون.
– ½ معلقة صغيرة ملح.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– ½ معلقة صغيرة من الفلفل الاخضر الحار المفروم.
– ½ معلقة صغيرة كمون مطحون.
الطريقة:
في طبق كبير اخلطي كل المكونات مع بعض ، واستمتعي بالسلطة اللذيذة.
6- وصفة الشوفان والسميد:
المكونات:
– ½ كوباية شوفان مطحون.
– ½ كوباية سميد (دقيق السيمولينا).
– ¼ كوباية زبادي.
– ½ معلقة صغيرة فلفل اخضر حار مفروم.
– ½ كوباية سبانخ متقطعة.
– ½ معلقة صغيرة ملح.
– ¾ كوباية ماية.
الطريقة:
1- اعملي عجينة بخلط الشوفان, السميد, الزبادي والفلفل الاخضر المفروم والملح والماية.
2- ضيفي السبانخ ومعلقتين كبار ماية للحصول على عجينة ناعمة.
3- صبي الخليط في صينية وسويه على البخار لمدة 7 – 8 دقايق.
4- سيبيه يبرد وقطعيه لقطع بالاحجام اللي تفضليها.
7- الحمص مع اصابع الجزر:
المكونات:
– 3 كوبايات حمص مسلوق.
– 6 معالق صغيرة ثوم مفروم.
– 3 معالق صغيرة شطة (او حسب الرغبة).
– 1 معلقة صغيرة كمون.
– 2 ½ معلقة صغيرة مسطردة.
– 6 معالق كبيرة عصير ليمون.
– ½ معلقة صغيرة فلفل اسود.
– ملح حسب الذوق.
الطريقة:
1- امزجي كل المكونات في البلندر واضربيهم كويس لحد ما الخليط يبقى ناعم.
2- ضيفي 2 – 3 معالق كبيرة ماية اثناء الخفق عشان تظبطي القوام ويبقى ناعم وخالي من اي تكتلات.
3- قدميها في طبق مع اعواد الجزر.
8- كرات الفراخ:
المكونات:
– 1 كيلو فراخ من غير عضم متقطعة مكعبات.
– 4 بيضات.
– 1 معلقة كبيرة ماية.
– ½ معلقة صغيرة زعتر مجفف.
– 2 كوباية دقيق.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– 1 معلقة صغيرة بابريكا.
– 8 كوبايات ارز كريسبي مطحون ، ممكن تستخدمي بداله فتات الخبز.
– ملح حسب الذوق.
الطريقة:
1- اخفقي البيض مع معلقة كبيرة من الماية.
2- في طبق عميق اخلطي الدقيق, الشطة, البابريكا, الملح, الزعتر.
3- دحرجي قطع الفراخ في خليط الدقيق ، وبعدها اغمسيها في خليط البيض ، وبعدين دحرجيها في الارز الكريسبي المطحون او فتات الخبز.
4- حطيهم في الاير فراير على درجة حرارة 180 درجة مئوية لمدة 10 دقايق لحد ما الفراخ تستوي.
9- اسياخ الفاكهة:
المكونات:
– 6 شرايح سميكة كيوي.
– 6 حبات فراولة متقطعة نصين.
– 8 حبات عنب.
– 8 مكعبات بطيخ.
– 6 قطع خوخ.
– 4 حبات توت.
– 2 معلقة كبيرة زبادي.
– ¼ كوباية لبن.
– 1 معلقة صغيرة فانيليا سايلة.
– ½ معلقة صغيرة كاكاو او اي نوع مشروب شوكليت بودر بتفضليه.
الطريقة:
1- في طبق اخلطي الزبادي واللبن والفانيليا والشوكليت البودر.
2- هاتي الاسياخ الخشب ودخلي فيها الفاكهة ، وحطي فوقيها الصوص.
تقدري تغيري وتختاري اي انواع فاكهة تفضليها او على حسب فاكهة الموسم المتوفرة.
10- توت احمر محشي زبادي:
المكونات:
– 10 – 15 حبة توت.
– ½ كوباية زبادي.
– 2 معلقة كبيرة عسل.
– ½ معلقة صغيرة فانيليا سايلة.
– شوية جوزة الطيب مطحون.
الطريقة:
1- في طبق اخلطي الزبادي, الفانيليا, العسل, جوزة الطيب.
2- انقلي خليط الزبادي في كيس تزييين ، وافتحيه من الطرف فتحة صغيرة.
3- املي حبات التوت بخليط الزبادي ، واستمتعي بالطعم اللذيذ.
11- شيبسي التفاح :
المكونات:
– 1 تفاحة متقطعة شرايح رفيعة.
– ¼ معلقة صغيرة شطة.
– ½ معلقة صغيرة اي بهارات تفضليها.
– رشة ملح.
الطريقة:
1- اخلطي البهارات مع التفاح.
2- اخبزيها في الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية لمدة 10 – 15 دقيقة.
12- فشار بالكزبرة والليمون:
المكونات:
– ½ كوباية ذرة فشار.
– 2 معلقة صغيرة عصير ليمون.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– ملح حسب الذوق.
– 2 معلقة كبيرة كزبرة خضرا مفرومة.
الطريقة:
1- في الميكروويف او في حلة على النار حطي الفشار وسيبيه لحد ما يفرقع.
2- بعدها انقليه في طبق كبير وضيفي له عصير الليمون, الكزبرة, الملح, الشطة وقلبي لحد ما كل المكونات تمتزج مع الفشار كويس.
13- مشروم بورتوبيلو المحشي:
المكونات:
– 4 حبات مشروم بورتوبيلو .
– ½ كوباية طماطم مشوية على النار او الفرن ومفرومة.
– ½ كوباية جبنة موتزاريلا.
– ½ معلقة صغيرة زعتر.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– ملح حسب الذوق.
– سبراي الطبخ.
الطريقة:
1- سخني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية.
2- رشي صينية الفرن بسبراي الطبخ.
3- حطي معلقة من الطماطم المفرومة جوه المشروم وفوقيها الجبنة الموتزاريلا المبشورة والزعتر والشطة والملح.
4- كرري مع كل حبات المشروم بنفس الطريقة.
5- دخليهم الفرن لمدة 20 دقيقة.
14- بطاطس شيبسي:
المكونات:
– 1 حبة بطاطس متقطعة شرايح رفيعة.
– ½ معلقة صغيرة فلفل اسود.
– ملح حسب الذوق.
الطريقة:
اخلطي التوابل مع البطاطس ورصيها على صينية ، واخبزيها في الفرن لحد ما يبقى لونها دهبي ومقرمشة ، وممكن تعمليها في الميكروويف لو متوفر حطيها لمدة 30 ثانية لحد ما تتحمر وتقرمش.
15- الاناناس بالتوابل:
المكونات:
– 1 كوباية اناناس متقطع شرايح رفيعة.
– 2 معلقة كبيرة عصير ليمون.
– ½ معلقة صغيرة فلفل اسود.
– ½ معلقة صغيرة ملح.
– 1/6 معلقة صغيرة قرفة مطحونة.
الطريقة:
في طبق قلبي شرايح الاناناس مع عصير الليمون والفلفل الاسود والملح والقرفة.
16- كرات البطاطس:
مكونات عجينة البطاطس:
– 1 كوباية بطاطس مسلوقة ومهروسة.
– 2 معلقة صغيرة فلفل اخضر حار مفروم.
– 1 معلقة كبيرة كزبرة خضرا مفرومة.
– 2 معلقة صغيرة عصير ليمون.
– ملح حسب الذوق.
– ¼ معلقة صغيرة كركم مطحون.
– 8 – 7 من اوراق الكاري المطحونة.
للطبقة الخارجية:
– 1/3 كوباية دقيق.
– ¼ معلقة صغيرة كركم مطحون.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– ملح حسب الذوق.
الطريقة:
1- في طبق كبير اخلطي كل مكونات عجينة البطاطس ، لحد ما تتكون عندك عجينة ناعمة.
2- في طبق تاني اخلطي كل مكونات الطبقة الخارجية.
3- قسمي خليط البطاطس كرات ودحرجيها في خليط الدقيق.
4- حطيها في الاير فراير على درجة حرارة 180 درجة مئوية لمدة 15 دقيقة.
17- مكعبات الشوفان والقرع:
المكونات:
– ½ كوباية قرع مسلوق.
– ¾ كوباية سكر.
– 1 معلقة صغيرة من بذور الكتان منقوعة في 3 معالق كبيرة ماية.
– ½ معلقة صغيرة من صودا الخبز.
– ½ معلقة صغيرة ملح.
– 1 معلقة صغيرة قرفة مطحونة.
– 1 معلقة صغيرة فانيليا سايلة.
– ½ معلقة صغيرة زنجبيل مطحون.
– 1/8 معلقة صغيرة جوزة الطيب مطحونة.
– ¾ كوباية شوفان مطحون.
– ¾ كوباية دقيق لوز.
– ½ كوباية اي نوع مكسرات تفضليه مفروم.
– 2 معلقة كبيرة شوكليت شيبس.
الطريقة:
1- سخني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية ، وغلفي صينية الفرن بورق زبدة.
2- اخلطي القرع والسكر مع بعض ، ضيفي لهم الفانيليا, بذور الكتان المنقوع واخلطيهم كويس.
3- ضيفي صودا الخبز. القرفة, الملح, جوزة الطيب, الزنجبيل ، واخلطي كويس.
4- ضيفي الشوفان المطحون, دقيق اللوز, المكسرات المفرومة ، واخلطيهم كويس مع بعض.
5- حطي الخليط ده في صينية الفرن ورشي فوقيه الشوكليت شيبس.
6- سيبيه في الفرن لمدة 15 – 18 دقيقة لحد ما لونه يبقى بني دهبي.
7- خرجيه من الفرن وسيبيه يبرد لمدة 10 دقايق.
8- وباستخدام السكينة قطعيه لمكعبات صغيرة.
18- كرات الكزبرة:
المكونات:
– 1 كوباية كزبرة خضرا مفرومة.
– 1 كوباية دقيق حمص.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– 1 معلقة صغيرة كمون مطحون.
– 1 معلقة صغيرة زنجبيل مفروم.
– 1 معلقة صغيرة زبادي.
– الملح حسب الذوق.
الطريقة:
1- اخلطي كل المكونات مع بعض لحد ما تشكل عندك عجينة ناعمة.
2- شكليها على شكل كرات صغيرة ، وسويها على البخار لمدة 5 – 10 دقايق.
تاكلي ايه بالليل عشان تخسري وزن وانتي نايمة
عرضنا لكم زوارنا الكرام أهم التفاصيل عن خبر وصفات سناكس صحية من غير زيت على دوت الخليج فى هذا المقال ونتمى ان نكون قدمنا لكم كافة التفاصيل بشكل واضح وبمزيد من المصداقية والشفافية واذا اردتكم متابعة المزيد من اخبارنا يمكنكم الاشتراك معنا مجانا عن طريق نظام التنبيهات الخاص بنا على متصفحكم او عبر الانضمام الى القائمة البريدية ونحن نتشوف بامدادكم بكل ما هو جديد.
كما وجب علينا بان نذكر لكم بأن هذا المحتوى منشور بالفعل على موقع بنات حوا وربما قد قام فريق التحرير في دوت الخليج بالتاكد منه او التعديل علية اوالاقتباس منه او قد يكون تم نقله بالكامل ويمكنك قراءة ومتابعة مستجدادت هذا الخبر من مصدره الاساسي.