التفاح الكريسبي او المقرمش من وصفات الحلويات الخريفية اللذيذة ، اللي بتكون عبارة عن حشوة تفاح متغطية بطبقة من الشوفان المقرمش ، تابعي معانا السطور الجاية واعرفي الطريقة بالخطوات.
وصفة التفاح الكريسبي مع الشوفان:
المكونات:
– 6 حبات تفاح.
– 3 معلقة كبيرة سكر.
– 1 معلقة صغيرة عصير ليمون.
– 1 معلقة صغيرة قرفة مطحونة.
– 1 كوباية شوفان.
– 1 كوباية سكر بني او سكر عادي.
– 1/8 معلقة صغيرة ملح.
– ½ كوباية دقيق.
– ½ كوباية زبدة غير مملحة (تكون باردة).
– ايس كريم فانيليا او كراميل ، او كريم شانتيه (للتقديم).
طريقة التحضير:
1- قشري التفاح وقطعية مكعبات صغيرة او شرايح رفيعة ، حطيهم في طبق كبير وسيبيه على جنب.
2- ضيفي السكر, عصير الليمون, القرفة فوق التفاح واخلطيهم مع بعض كويس لحد ما الخليط يغطي التفاح بالتساوي.
3- وزعي التفاح في صينية فرن مدهونة بالزيت ، صينية بمقاس 8 – 10 بوصة هتكون مناسبة للكمية دي.
4- في طبق كبير اخلطي الشوفان, السكر البني, الملح, الدقيق ، اخلطيهم مع بعض كويس.
5- قطعي الزبدة لمكعبات صغيرة وضيفيها لخليط الشوفان ، استخدمي شوكة او قطاعة معجنات لخلط المكونات لحد ما تتفتت.
6- وزعي خليط الشوفان فوق التفاح بالتساوي.
7- اخبزيه في الفرن على درجة حرارة 190 درجة مئوية لمدة 40 دقيقة تقريبا او لحد ما التفاح يبقى طري ولونه دهبي.
8- قدميه فورا وهو سخن ، مع مغرفة ايس فانيليا او كراميل مع صوص كراميل او دولسي دي لتشي ، او كريم شانتيه.
كيكة شوكولاتة سهلة وسريعة بمكونين اتنين بس
عرضنا لكم زوارنا الكرام أهم التفاصيل عن خبر وصفة التفاح الكريسبي مع الشوفان على دوت الخليج فى هذا المقال ونتمى ان نكون قدمنا لكم كافة التفاصيل بشكل واضح وبمزيد من المصداقية والشفافية واذا اردتكم متابعة المزيد من اخبارنا يمكنكم الاشتراك معنا مجانا عن طريق نظام التنبيهات الخاص بنا على متصفحكم او عبر الانضمام الى القائمة البريدية ونحن نتشوف بامدادكم بكل ما هو جديد.
كما وجب علينا بان نذكر لكم بأن هذا المحتوى منشور بالفعل على موقع بنات حوا وربما قد قام فريق التحرير في دوت الخليج بالتاكد منه او التعديل علية اوالاقتباس منه او قد يكون تم نقله بالكامل ويمكنك قراءة ومتابعة مستجدادت هذا الخبر من مصدره الاساسي.
أخبار متعلقة :