لو عايزة وصفة فطار مختلفة وسهلة وسريعة ، النهاردة هنشارك معاكم وصفة سوفليه البيض الهش على الطريقة اليابانية ، تابعي معانا السطور الجاية واعرفي الطريقة بالخطوات والفيديو.
سوفليه البيض الهش:
المكونات:
الكمية دي تكفي فردين.
– 5 بياض بيض كبير.
– 3 صفار بياض كبير.
– 2 معلقة كبيرة زبدة غير مملحة.
– ملح حسب الرغبة.
– فلفل اسود حسب الرغبة.
– كرات مفروم, للتزيين.
طريقة التحضير:
1- افصلي بياض البيض وصفار البيض في طبقين منفصلين ، هنحتاج 3 صفار بس ، احتفظي بباقي الصفار تستخدميهم في اي حاجة تانية او لمرة تانية.
2- اخفقي صفار البيض لحد ما يبقى متجانس ولونه اصفر فاتح ، وخليه على جنب.
3- اخفقي بياض البيض لحد ما حجمه يتضاعف 3 مرات ويبقى لونه ابيض كريمي خفيف.
4- ضيفي صفار البيض للبياض وامزجيهم مع بعض بخفه جدا.
5- صبي خليط البيض في طاسة متوسطة الحجم غير لاصقة ، وسيبيه على نار متوسطة لمنخفضة لحد ما يتماسك من تحت ، لمدة 5 دقايق تقريبا ، وممكن لو حابه تخلي النكهة غنية ممكن تضيفي جبنة شيدر او بارميزان مبشورة.
6- ارفعي البيض من الجناب وضيفي الزبدة تحت البيض.
7- غطي الطاسة وسيبي البيض لمدة 5 دقايق كمان ، او لحد ما يستوي من فوق.
8- شيلي الغطا وتبلي البيض بالملح والفلفل الاسود ، وارفعيه من على النار.
9- انقلي البيض في طبق التقديم ، ورشي فوقيه الكرات المفروم ، واستمتعي بوجبة فطار لذيذة.
الطريقة بالفيديو:
طريقة عمل صدور الفراخ بالسبانخ والجبنة Hasselback Chicken
عرضنا لكم زوارنا الكرام أهم التفاصيل عن خبر وصفة سوفليه البيض الهش على الطريقة اليابانية على دوت الخليج فى هذا المقال ونتمى ان نكون قدمنا لكم كافة التفاصيل بشكل واضح وبمزيد من المصداقية والشفافية واذا اردتكم متابعة المزيد من اخبارنا يمكنكم الاشتراك معنا مجانا عن طريق نظام التنبيهات الخاص بنا على متصفحكم او عبر الانضمام الى القائمة البريدية ونحن نتشوف بامدادكم بكل ما هو جديد.
كما وجب علينا بان نذكر لكم بأن هذا المحتوى منشور بالفعل على موقع بنات حوا وربما قد قام فريق التحرير في دوت الخليج بالتاكد منه او التعديل علية اوالاقتباس منه او قد يكون تم نقله بالكامل ويمكنك قراءة ومتابعة مستجدادت هذا الخبر من مصدره الاساسي.
أخبار متعلقة :