لو عايزة وصفة سهلة ولذيذة ومتكاملة ، النهاردة هنشارك معاكم صينية كرات البطاطس باللحمة المفرومة ، سريعة التحضير ومتكاملة فيها لحمة وخضار.
المكونات:
- 6 حبات بطاطس كبيرة.
- 1 كوباية زيت نباتي.
- 3 ½ معلقة كبيرة زبدة.
- 2 معلقة كبيرة زيت زيتون.
- 2 حبة بصل ، متقطعة ناعم.
- 1 حبة جزر ، متقطعة ناعم.
- 455 جرام لحمة مفرومة.
- 1 ورق لورى.
- 1 كوباية شوربة لحمة.
- 1 معلقة صغيرة صوص حار.
- 1 معلقة كبيرة صلصة طماطم.
- 2 كوباية بشاميل صوص.
- 115 جرام ميكس جبنة موتزاريلا وشيدر.
طريقة التحضير:
1- اول حاجة قشري البطاطس وقطعيها بالطول شرايح رفيعة طويلة ، ممكن تستخدمي اداة تقطيع البطاطس عشان تتضمني ان كلها هتبقى نفس السمك.
2- في طاسة كبيرة على النار حطي 1 كوباية زيت واقلي فيها شرايح البطاطس على دفعات لحد ما تاخد لون دهبي فاتح ، خرجيها من الزيت وصفيها على ورق مطبخ.
3- دلوقتي هنعمل حشوة اللحمة المفرومة ، في طاسة على نار متوسطة ، ضيفي الزبدة وزيت الزيتون, البصل, الجزر, ورق اللورى ، وقلبيهم مع بعض لحد ما المكونات تطرى.
4- ضيفي اللحمة المفرومة ، قلبيها لحد ما تتحول للون البني ، تبليها بالملح والفلفل الاسود ، بعدين ضيفي شوربة اللحمة, الصوص الحار, وصلصة الطماطم.
5- تبلي الخليط بالملح والفلفل الاسود وسيبيه يغلي ، بعدها قللي الحرارة ، وسيبيها تغلي على النار لمدة 20 – 30 دقيقة ، مع التقليب من وقت للتاني.
6- خليط اللحمة المفروض مايكونش فيه سوايل خالص ، لو لقيتي بعد 30 دقيقة لسه فيه سوايل ، ارفعي الحرارة وسيبيه يغلي كام دقيقة كمان لحد ما يشرب السوايل كلها ، ارفعيه من على النار وسيبيه على جنب يبرد.
7- لتجميع المكونات ، هاتي طبق صغير يكون غويط حطي فيه كيس بلاستيك ورصي شرايح البطاطس جنب بعض ل ىشكل دايرة بحيث تكون متداخلة مع بعض على شكل مروحة ، واتأكدي انها مش مفتوحة من اي مكان عشان الحشو مايقعش منها.
8- حطي 1 معلقة صغيرة من حشوة اللحمة المفرومة في نص دايرة البطاطس ، وابدأي اجمعي شرايح البطاطس حوالين الحشوة.
9- اسحبي الكيس البلاستيك حوالين البطاطس واضغطي عليه بالراحة عشان تقفليها ، وحطي كورة البطاطس على طبق على جنب ، كرري نفس الطريقة لحد ما تخلصي كمية الحشوة كلها ، لما تخلصي دخلي كرات البطاطس في التلاجة لمدة 30 دقيقة على الاقل.
10- سخني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية ، خرجي البطاطس من التلاجة وشيلي من عليها الكيس البلاستيك ، رصي كرات البطاطس في صينية الفرن واتأكدي انها متماسكة كويس.
11- صبي صوص البشاميل فوق كرات البطاطس ، وبعدين رشي الجبنة ، دخليها الفرن لمدة 20 دقيقة لحد ما الوش يبدأ يغلي وياخد لون دهبي ، خرجيها من الفرن وقدميها على طول وهي سخنة ، وبالهنا والشفا.
الطريقة بالفيديو:
عرضنا لكم زوارنا الكرام أهم التفاصيل عن خبر صينية كرات البطاطس المحشية باللحمة المفرومة على دوت الخليج فى هذا المقال ونتمى ان نكون قدمنا لكم كافة التفاصيل بشكل واضح وبمزيد من المصداقية والشفافية واذا اردتكم متابعة المزيد من اخبارنا يمكنكم الاشتراك معنا مجانا عن طريق نظام التنبيهات الخاص بنا على متصفحكم او عبر الانضمام الى القائمة البريدية ونحن نتشوف بامدادكم بكل ما هو جديد.
كما وجب علينا بان نذكر لكم بأن هذا المحتوى منشور بالفعل على موقع بنات حوا وربما قد قام فريق التحرير في دوت الخليج بالتاكد منه او التعديل علية اوالاقتباس منه او قد يكون تم نقله بالكامل ويمكنك قراءة ومتابعة مستجدادت هذا الخبر من مصدره الاساسي.
أخبار متعلقة :